Steeds meer bedrijven kiezen voor tweedehands kantoormeubelen. Je bespaart al snel flink wat budget door te kiezen voor gebruikte meubelen. Daarbij is het een stuk duurzamer om meubels een tweede leven te geven. 

Veel startende ondernemers kiezen om bovenstaande redenen voor gebruikte meubels, maar ook ondernemers die veel waarde hechten aan het milieu en duurzaamheid. Bij het bestellen van gebruikte kantoormeubelen zijn er een aantal zaken om op te letten.

Ergonomisch werken

Net als bij nieuwe kantoormeubelen, is het belangrijk dat jouw gebruikte kantoormeubelen een ergonomische werkhouding ondersteunen. Kies voor bureaus die in hoogte verstelbaar zijn en check of deze functie nog goed werkt. Zo voorkom je dat jouw medewerkers al na een paar weken problemen krijgen met hun rug of nek. Eventueel kan je kiezen voor gebruikte zit sta bureaus.

Dit geldt ook voor tweedehands bureaustoelen. Kijk van welke ergonomische mogelijkheden de bureaustoelen voorzien zijn en controleer of alles nog werkt. Veel stoelen zijn zowel in de hoogte in te stellen als bij de rugleuning en eventueel de armleuningen. Een verkeerde houding heeft rampzalige gevolgen voor de gezondheid van je medewerkers.

Bij de aanschaf van kasten controleer je altijd de sluiting en check je of de deuren soepel open en dicht gaan. Vergeet ook niet om na te vragen of er een sleutel en reservesleutel aanwezig is. 

Slijtage aan meubels

Tweedehands kantoormeubelen zijn vaak zeer robuust en duurzaam en kunnen prima nog een tweede ronde mee. Je hoeft natuurlijk niet al jouw meubelen tweedehands aan te schaffen. Zo slijten gebruikte bureaustoelen sneller dan bijvoorbeeld een kast, waardoor je kunt overwegen om deze toch nieuw aan te schaffen. Of kies ervoor om de tweedehands stoelen te laten oliën en opnieuw te bekleden.

Uiteindelijk hangen veel van je keuzes ook samen met je budget. Over het algemeen is goedkoop duurkoop. Kies dus niet voor de allergoedkoopste nieuwe meubels, want de kans is groot dat je hier maar eventjes plezier aan beleeft. Je kiest dan beter voor gebruikte kantoormeubelen van hogere kwaliteit.

Op rolletjes

Door te kiezen voor een betrouwbare aanbieder van gebruikte kantoormeubelen, voorkom je dat je een miskoop doet. Zo checkt deze partij voor jou of alle stoelen nog goed rollen, zitten en of je deze eenvoudig in kunt stellen. Ook zijn er gebruikte kantoormeubelen die refurbished zijn. Dit wil zeggen dat ze zijn opgeknapt en hierdoor weer als nieuw functioneren en er als nieuw uit zien.